Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nice A400 automatic search
#1
Hey everyone, 

After days of avid searching the Internet for my problem, I stumbled upon this excellent forum.  
I'm hoping I can get some help with my issue, or at least get some pointers from the more experienced users.

I have a Nice Wingokit WG400 with a Nice A400 control unit. I recently replaced the control unit with one of the same model and when setting it up, I run into a frustrating problem. 
Gate set up:
  - 2 WG4000 motors for 2 gates 
  - no connections for Photocells at all. The only things connected to the motherboard are the motors and all NC inputs are shorted to Common. No other accessories. 

When doing the automatic search, a sequence begins, but it stops midway as described below: 

– Motors open briefly, first M2 and then M1    - > runs OK  
– Motor M1 closes until the closing mechanical stop is reached.   - > runs OK 
– Motor M2 closes until the closing mechanical stop is reached    - > runs OK 
– Motor M2 begins opening.  - > NOT OPENING 
– After the programmed delay, motor M1 begins opening.   -> NOT OPENING 

So the gates remain closed and never open to complete the sequence. A clicking sound from the control pannel is heard, like a switch trying to open/close, but the gates never open. 

Any thoughts on what I should be checking ?  

Thank you !
Reply
#2
Found the bug! I had to connect the photocells for the automatic search to perform correctly. Testing with all NC inputs shorted to Common, did not cut it.
All is working fine now. The learning procedure completed successfully.
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Nice RB600 with slave. 2 min delay between consecutive opens llamamall 0 909 11-06-2021, 12:30 PM
Last Post: llamamall
  Nice Walky 2024 LeonWiddicombe 0 1,820 01-04-2021, 09:24 PM
Last Post: LeonWiddicombe
  Installing Nice photo sensors MC424 polomint 14 24,292 29-03-2021, 06:28 PM
Last Post: pembers
  Replace receiver nice gate Mebeaker 2 1,894 29-03-2021, 03:42 PM
Last Post: Mebeaker
  nice mca424 board or motor fault xjust 0 2,312 13-02-2021, 10:37 PM
Last Post: xjust
  Nice Toona problems russp 0 2,977 26-12-2020, 10:44 AM
Last Post: russp
  Nice remote fob Deb 4 10,063 30-10-2020, 09:59 AM
Last Post: RyanB
  Reconnecting Nice Photocells sajil81 0 4,374 10-09-2020, 10:21 AM
Last Post: sajil81
  Nice TOO7500/ Mindy A60 Installation Problem Woody 1 4,785 22-08-2020, 02:31 PM
Last Post: Woody
  Nice 600 Remootio Jefflate 0 4,505 23-05-2020, 07:14 AM
Last Post: Jefflate

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)