Thread Rating:
  • 177 Vote(s) - 2.95 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Q60A/R motor problem
#1
Hi my gates stopped opening. Error code is n1 motor problem (Q60A/R)control unit.checked fuses and capacitor where can I look from here.thanks in advance
Reply
#2
(11-01-2017, 09:05 PM)Johnmc Wrote: Hi my gates stopped opening. Error code is n1 motor problem (Q60A/R)control unit.checked fuses and capacitor where can I look from here.thanks in advance


hi

you can check engine rezistance or even powered engine up by 230v bypassing control board .

regards
Best Regards 
Tom 
Automatic-TC
Reply
#3
hi bypassed main board and powered up no movement from motor . Am I looking at replacing the motor.
Reply
#4
(12-01-2017, 06:02 PM)Johnmc Wrote: hi bypassed main board and powered up no movement from motor . Am I looking at replacing the motor.

hi

have you got some motor picture , label with tech data

regards
Best Regards 
Tom 
Automatic-TC
Reply
#5
Hi hope this photo will help


Attached Files Image(s)
       
Reply
#6
did you check motor rezistance ?
did the motor make any noice when was powered up . ?

regards
Best Regards 
Tom 
Automatic-TC
Reply
#7
Hi checked resistance all ok ,when I press the fob the relay clicks and the motor turns for a second and cuts out error code n1 appears
Reply
#8
hi

what happened when you bypassed control board ?

to start only motor direct from 220 power source you have use capacitor too ,did you ?
Best Regards 
Tom 
Automatic-TC
Reply
#9
Hi. This time I did use capacitor the motor turned fine smooth no effort to open gate. Hope this sheads some light
Reply
#10
(15-01-2017, 11:33 AM)Johnmc Wrote: Hi. This time I did use capacitor the motor turned fine smooth no effort to open gate. Hope this sheads some light

hi

if motor turned in both diretions we know its fine.

try opening your gate manualy by your hands there could by some mechanical problem with motor bracket or gate
Best Regards 
Tom 
Automatic-TC
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Beninca RI 6E Problem leonardermo 0 1,733 29-04-2020, 08:45 PM
Last Post: leonardermo
  Genius Gate System Problem grasshopper 1 6,206 01-07-2019, 09:39 AM
Last Post: JoeF
  Genius JA574 problem jeeter 0 2,126 02-05-2019, 01:13 PM
Last Post: jeeter
  Q60A/R error. Showing "_ " Jonas Pistolas 4 10,034 03-11-2017, 10:19 AM
Last Post: Jonas Pistolas
  CB124EV Problem biker-boss 1 5,008 11-10-2017, 07:19 AM
Last Post: Automatic-TC
  Electric motor hums and wont turn 9clarin 0 3,649 04-07-2016, 10:40 PM
Last Post: 9clarin
  Photocell Problem marcoos_1 2 10,583 15-02-2016, 02:10 PM
Last Post: marcoos_1
  NICE Toona Ram Problem aptid 2 8,675 11-08-2015, 07:15 PM
Last Post: aptid
  Proteco Q36S problem dan_tm 2 11,870 01-08-2015, 11:01 PM
Last Post: PITCHOUNE
  BFT Sub problem Eds10 0 3,888 15-06-2015, 10:27 PM
Last Post: Eds10

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)