Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 2.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mhouse WG20
#1
    Our gates suddenly stopped working one morning last week. We have tried all the advice already posted, including trying to do a full factory reset, but the ECSbus continues with 3 flashes, pause, 4 flashes, pause, 3 flashes, pause, 4 flashes, pause etc. the STOP led flashes about once a second. The key operated opening thing does not work either. Any advice would be greatly appreciated.

Alex
Reply
#2
(18-01-2022, 05:55 PM)Alex74 Wrote: Our gates suddenly stopped working one morning last week. We have tried all the advice already posted, including trying to do a full factory reset, but the ECSbus continues with 3 flashes, pause, 4 flashes, pause, 3 flashes, pause, 4 flashes, pause etc. the STOP led flashes about once a second. The key operated opening thing does not work either. Any advice would be greatly appreciated.

Alex

Hi Alex,

Please see below for diagnostic LED flashes.

3 flash 1 second's pause 3 flashes Cutting in of the "motor force" limiting device During the movement, the leaf experienced excessive friction

You could try increasing the force.

4 flash 1 second's pause 4 flashes Cutting in of the STOP input During the movement the STOP input was activated; identify

Do you have anything wired into your STOP terminal? i wold remove all accessories from the board and just keep the motors connected, do a reset and relearn the Bus by pressing and holding P2 down for 3 seconds, put the gates into the half way position manually, lock them and do a position search by pressing and holding the P3 button down until the motor starts to move.

Regards
Mike
Easygates Ltd
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  MHouse SL1-10 partial close NAT 3 458 16-05-2022, 11:49 AM
Last Post: SamA
  Mhouse WS2 Gates not closing together pauln0301 1 1,054 13-04-2022, 11:18 AM
Last Post: Michael
  WG20 Factory Reset ? tsmyth@iinet.net.au 1 2,023 28-09-2021, 11:01 AM
Last Post: JamieF
  MHouse WS2S Bricodust 2 4,713 30-03-2021, 01:26 PM
Last Post: Bricodust
  MHouse WG2 Manual Release mousetarget 1 3,817 30-03-2021, 12:21 PM
Last Post: JamieF
  Mhouse left gate not closing properly mousetarget 2 4,746 05-02-2021, 11:09 AM
Last Post: mousetarget
  Wg20 leaf close sync issues Jayjay 4 22,847 18-07-2018, 09:57 AM
Last Post: RyanB
  Problem with wg20 Thanos3d 2 16,021 01-05-2017, 11:22 PM
Last Post: Thanos3d
  MHouse WG20 problem brianjclarke2 1 15,732 01-09-2016, 10:53 AM
Last Post: Sav
  mhouse wg2s not working as described Dikiz 1 13,049 13-05-2016, 10:40 AM
Last Post: Sav

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)