Thread Rating:
  • 22 Vote(s) - 2.59 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V2 Phox 2-Channel Remote Control
#1
Hi Gate People
 
We are retiring to Spain (we're very fortunate I know!) and the house we are moving to has an Alfariss motorised gate already fitted.
 
During the sale process a set of keys and one of the V2 Phox 2-Channel Remote Controls 'disappeared'. I can easily change the euro cylinder locks but I am worried about the missing remote.
 
I can buy another remote from Easygates but how do I program it to work with the controller?
 
Is there a way I can prevent the original missing controller from opening the gate?
 
There is only one local motorised gate supplier I can find and he couldn't help so I would be very grateful if anyone on this forum could answer my questions.
 
Cheers - Moldy
Reply
#2
Quote:Hi Gate People
We are retiring to Spain (we're very fortunate I know!) and the house we are moving to has an Alfariss motorised gate already fitted.
During the sale process a set of keys and one of the V2 Phox 2-Channel Remote Controls 'disappeared'. I can easily change the euro cylinder locks but I am worried about the missing remote. I can buy another remote from Easygates but how do I writemyessay and program it to work with the controller?
Is there a way I can prevent the original missing controller from opening the gate?
There is only one local motorised gate supplier I can find and he couldn't help so I would be very grateful if anyone on this forum could answer my questions.
Cheers - Moldy

Hi Moldy,

A weird situation with the "disappeared" controller I should say. The first to do is to reprogram the controller of the gate itself, because you can't be sure that the missing controller is actually lost and won't be used by anyone. Reprogramming should be better done by specialists.
You can, of course, do it yourself. On the Internet, there are very detailed instructions how to reprogram the gate controller. But there may be a lot of pitfalls, there are a lot of nuances that you need to know, you need to have special devices to connect to the controller and there is a very high probability that you can turn the controller into a dead metal chunk (no offense).
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  nice gate s with a60 control unit neil 1 2,321 19-03-2019, 01:01 PM
Last Post: JoeF
  Help programming SUN 433 4CH remote jedimatafez 2 1,218 24-02-2019, 08:04 AM
Last Post: jedimatafez
  Programming remote Luke 1 2,277 16-05-2018, 07:38 PM
Last Post: Automatic-TC
Question Impulse versus permanent “push button” remote control ajberna 1 5,433 08-08-2017, 02:02 PM
Last Post: alexandru.catrina@gmail.com
  Genius Eurobat + 452/455 control board issue trfh 1 4,810 15-03-2017, 07:54 AM
Last Post: Automatic-TC
  Changing code at control unit, Mindy A6 /A7 Lynne Woodward 0 2,787 22-10-2016, 07:36 PM
Last Post: Lynne Woodward
  Q60A and CITY1 control panels bergspyder 0 4,137 07-02-2014, 11:14 PM
Last Post: bergspyder
  Proteco remote gate programing Krile007 1 10,027 07-02-2014, 10:35 AM
Last Post: Sav
  Q60AR CONTROL BOARD HELP craigandrew 3 8,716 23-01-2014, 04:58 PM
Last Post: bergspyder
  Q60AR Control board CN connector BIGIFA 1 5,830 30-05-2013, 12:31 AM
Last Post: BIGIFA

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)